Het Sinterklaashuis

Het Sinterklaashuis is opgericht in 2001 door de partijen Stichting Centrum Management, Stichting Intocht Sint Nicolaas, het DaVinci College, het Evenementenbureau Dordrecht en het Programma Bureau Binnenstad van de Gemeente Dordrecht.
Het is logisch dat Sinterklaas voor zijn verblijf in Nederland kiest voor ‘Hollands oudste stad’ Dordrecht. Waar anders, hoor ik u denken…..ja, waar anders!
Ook dit jaar is het Sinterklaashuis weer mogelijk dankzij de medewerking van de gemeente Dordrecht, het DaVinci College, de sponsoren en de vele vrijwilligers. Doel is en blijft het Sinterklaashuis gratis toegankelijk te houden voor al de jonge en oudere bezoekers uit en van de stad Dordrecht.

Praktische informatie

Hier vind je handige informatie voor papa en mama, opa en oma of een ander groot mens. Afijn, info en tips voor iedereen die bij mij op visite komt!

Openingstijden

Het Sinterklaashuis is gratis toegankelijk en gaat open vanaf zondag 18 november t/m 4 december 2018.

Maandag t/m vrijdag
10:00 tot 12:00 uur
en van 13:15 tot 17:00 uur.

Zaterdag en zondag
12:00 tot 17:00 uur.

Locatie & route

Steegoversloot 38-40,
3311 PP Dordrecht

Bekijk het op Google Maps

Parkeren

U kunt parkeren in de nabijgelegen parkeergelegenheden: ‘Parkeerterrein Steegoversloot’, ‘Drievriendenhof’ (P1 Parking Dordrecht Centre) aan de Korte Kolfstraat 235 of parkeergarage ‘Energiehuis’ aan de Noordendijk 148.

lokatie parkeerterrein ‘Steegoversloot’

info parkeergarage ‘Drievriendenhof’

info parkeergarage ‘Energiehuis’

Openbaar vervoer

Bus verbinding:
buslijn 10 stopt bijna voor de deur (gerechtsgebouw).Vanaf het centraal station gaat buslijn 10 richting P. Energiehuis. Daar vandaan is het ongeveer 15 minuten lopen naar het Sinterklaashuis.

Toegankelijkheid

Het Sinterklaashuis is deels toegankelijk voor rolstoelgebruikers. Op de begane grond zijn de belangrijkste kamers en  de Pieten helpen graag bij kleine obstakels. Sinterklaas ontvangt er de gasten in de troonzaal. Ook is daar de Bakkerij, de Slaapkamer van de Sint en de horeca gevestigd. Kortom op de begane grond is voldoende te zien en te beleven!

Wachtrij

Indien er even gewacht moet worden, zijn er vast Pieten die je aan het lachen maken… let dus goed op!

Heb jij je schoentje al gezet?