Gemeente Dordrecht

 

 

De oudste stad van Holland biedt al sinds 2001 onderdak aan de Sint. Het eerste en het enige echte Sinterklaashuis.
Dordrecht, een stad met meer dan 1000 monumenten in het historisch havengebied, waar natuurlijk een stoomboot van Sinterklaas ligt afgemeerd. Ga maar eens kijken in de Wolwevershaven!
Prachtige musea en 7 dagen winkelplezier in het centrum zorgen dat niemand zich hoeft te vervelen bij een bezoek.

Vanaf november 2018 t/m mei 2019 herdenkt de stad dat 400 jaar geleden binnen haar muren de ‘Dordtse Synode’ plaatsvond. Een grote kerkelijke bijeenkomst om te spreken over de verschillende inzichten rond het geloof. Vanuit de ‘hele wereld’ kwam men naar Dordrecht toe. De ‘Dordtse leerregels, de Statenvertaling van de bijbel waren nog altijd zichtbare uitkomsten van de Synode. De Synode wordt op vele manieren herdacht: kerkelijke en niet-kerkelijke evenementen, die terug te vinden zijn op de site www.Synode400.nl.

De stad is goed bereikbaar met openbaarvervoer ( trein, (water)bus) en per auto. Parkeren in de P-garages rond het centrum en via ‘mobiel-parkeren’ op straat, het is allemaal mogelijk.

Oh…..Kom er eens kijken! Dordrecht is meer dan de moeite waard! Ook in november en december!

Praktische informatie

Hier vind je handige informatie voor papa en mama, opa en oma of een ander groot mens. Afijn, info en tips voor iedereen die bij mij op visite komt!

Openingstijden

Het Sinterklaashuis is gratis toegankelijk en gaat weer in november 2019 open.

Maandag t/m vrijdag
10:00 tot 12:00 uur
en van 13:15 tot 17:00 uur.

Zaterdag en zondag
12:00 tot 17:00 uur.

Locatie & route

Steegoversloot 38-40,
3311 PP Dordrecht

Bekijk het op Google Maps

Parkeren

U kunt parkeren in de nabijgelegen parkeergelegenheden: ‘Parkeerterrein Steegoversloot’, ‘Drievriendenhof’ (P1 Parking Dordrecht Centre) aan de Korte Kolfstraat 235 of parkeergarage ‘Energiehuis’ aan de Noordendijk 148.

lokatie parkeerterrein ‘Steegoversloot’

info parkeergarage ‘Drievriendenhof’

info parkeergarage ‘Energiehuis’

Openbaar vervoer

Bus verbinding:
buslijn 10 stopt bijna voor de deur (gerechtsgebouw).

Toegankelijkheid

Het Sinterklaashuis is deels toegankelijk voor rolstoelgebruikers. Op de begane grond zijn de belangrijkste kamers en de Pieten helpen graag bij kleine obstakels. Sinterklaas ontvangt er de gasten in de troonzaal. Daar is ook de Pieten-slaapkamer, de Slaapkamer van de Sint en het Pieten-café gevestigd. Kortom op de begane grond is voldoende te zien en te beleven!

Pietencafé

Je bent van harte welkom voor een drankje en iets lekkers in het Pieten café. Het is helaas niet mogelijk met pin te betalen.